יום חמישי, 29 בספטמבר 2016

פילה עוף ברוטב לימון ועירית-שום, על מצע של כרובית ופטריות אפויות

מנה פשוטה וקלילה, שמנצלת את התנור כדי להפיק מכרובית טעמים ומרקמים שבבישול רגיל במים הולכים לאיבוד.
אבקת שום מעושן נותנת כאן את הטעם. אני ממליץ למי שאין לו להתחיל להחזיק בבית.
לגרסא טבעונית - טופו יחליף את העוף בצורה מצויינת
רכיבים - לארבע מנות:
כרובית גדולה, מופרדת לפרחים
4 פטריות שמפניון גדולות, בלי הגבעול
4 שיני שום עם הקליפה
שמן אבוקדו
700 גרם פילה עוף חתוך לקוביות, או טופו
צרור של עירית-שום חתוכה גס
מיץ מלימון אחד
שמן תירס
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אבקת שום מעושן
אגוז מוסקט טחון
מחממים תנור טורבו וגריל עליון על 220°
מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית עמוקה, מניחים בינהם את שיני השום, מזלפים 2 כפות של שמן אבוקדו, וזורים מלח ופלפל.
מניחים רשת במדף התחתון של התנור, ועליה את כיפות הפטרייה הפוכות ליד תבנית הכרובית.
אופים כ-15 דקות עד שראשי פרחי הכרובית משחימים.
בינתיים מחממים מחבת על חום בינוני-גבוה, ומערבבים את העוף בקערה יחד עם 2 כפות שמן תירס, קורט מלח ופלפל, אגוז מוסקט, וחצי כף של אבקת שום.
מטגנים את העוף במחבת עד שמקבל צבע אטום, תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים את העירית ומערבבים עוד דקה.
מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לערבב עד שהעוף מוכן, אך לא משחימים אותו.
מסדרים על צלחת את הכרוביות והפטריות.
מעל וליד מפזרים את קוביות העוף, ומזלפים על הכל את הנוזלים מהמחבת ומגישים.
בתאבון!

2 תגובות: