יום שבת, 1 באוקטובר 2016

וופל כרישה לארוחת בוקר מפנקת

שימוש מעולה למחבת וופלים.
אמנם לא כלי נפוץ, אבל כמות הדברים שאפשר להכין בו בקלות ומהירות הופכת אותו לשווה רכישה.
את המתכון הזה אפשר גם לטגן בתור לביבות במחבת רגילה. זה עדיין יהיה טעים. מה שכן, מחבת וופל במקרה הזה תייצר טקסטורה ייחודית.

חומרים ל-2 מנות:

2 יח' כרישה - החלק האמצעי בלבד
3 פלפלים זעירים או 1 רגיל קצוץ דק
3 בצלי שאלוט חתוך דק
גבעול טימין מופרד לעלים
3 ביצים
4 כפות קמח
מלח גס
פלפל גרוס
אגוז מוסקט

חותכים את הכרישה לרצועות דקות לאורך, כמו בתמונה.

מניחים בסלסלת אידוי או מאדים במעט מאוד מים במחבת סגורה עד שמתרככת - בערך 7-9 דקות. משאירים להתקרר.
בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את הקמח, מלח, פלפל, טימין ואגוז מוסקט.
מערבבים פנימה את כל הירקות.
מחממים את מחבת הוופל על חום בינוני.
יוצקים לתוך המחבת את התערובת ומהדקים לחריצים. סוגרים את המחבת ומבשלים על חום בינוני גבוה ל-20 דקות בערך.
כל 4 דקות בערך הופכים את המחבת, ופותחים מעט כדי לשחרר אדים.
כשהוופל משחים, כמו בתמונה, פותחים את המחבת ומסדרים על צלחות.
מעל מגישים ביצת עין או מקושקשת.
בתיאבון!



2 תגובות:

  1. נשמע ונראה טוב, עכשיו נשאר לי רק לנסות.
    תודה לך,
    מהאגודה הצמחונית בעיה"ק צ'אנג ראי, תאילנד.

    השבמחק
    תשובות
    1. שמח לתרום את חלקי לכל ק"ק בכל מקום על הגלובוס

      מחק